Tavaszi gyeptáplálás, gyors zöldítés

Mit tehetünk, hogy hamarabb zöld legyen a gyep?

Az első meleg napsugarak kicsalogatják kertészkedőket a szabadba. Márciusban a legelső kerti munkák közé tartozik a gyep helyrehozatala és tápanyaggal való feltöltése. A pázsitgyep egész évi szépségét, tűrőképességét, díszítő értékét a tavaszi ápolási, fenntartási munkák szakszerű elvégzésével alapozhatjuk meg. Nem lehet azonban egy egységes ápolási irányelvet adni, mert minden gyep egyedi, és ennek megfelelően a fenntartási elvárásai is mások.

A leggyakoribb tavaszi eltérés a gyep tél végi állapotában tapasztalható. A gyenge őszi téli felkészítés következménye a téli szárazságtól megritkult, a hópenész gombafélék kártételétől sérült levelű gyeptakaró. Ilyen esetben szükség van a gyep helyreállító kezelésére. A száraz növényi maradványokat késes felszíni gyepszellőztetővel átmunkálva el kell távolítani a műtrágyázás előtt egy-két héttel (cikkünk a szellőztetésről itt).

Tavaszi  műtrágyázás

Különösen az öntözött díszkertekben fontos a folyamatos tápanyag utánpótlás, a kiegyenlített növekedés és az egészséges fejlődés érdekében. Burkolt műtrágyák használatával a tápanyagok nem egyszerre oldódnak fel, hanem egyenletes, kiszámítható tápanyag adagolást biztosíthatunk a növények számára a hatástartam ideje alatt.

  1. A hagyományos műtrágyáknál biztonságosabb, mégis gyors hatású műtrágyát keres? Ha robbanásszerűen induló tavasz idején gyors hatást szeretne elérni, akkor a burkolt, 2- 3 hónapos hatástartamú Landscaper Pro Maintenance típust ajánljuk. Már néhány nap alatt jelzi a tápanyag hatását, ami gyep zöld színének erősödésében és a hajtásnövekedés, gyepsűrűsödés megindulásában jelentkezik. Márciustól akár kora őszig bármikor kiszórható, szezonban azonban két-három hónap múlva biztosan újabb tápanyag kezelésre lesz szükség.  Apró szemcséi kiválóan szétoszlathatók a talajfelszínen.
  2. Tartós, de mégis gyors hatású műtrágyát szeretne? Tartós zöldítéshez ajánljuk hosszabb hatástartamú termékünket, a 4- 5 hónapos hatástartamú Landscaper Pro All Round gyepműtrágyát! A termékcsalád többi tagjával rugalmasan kombinálható műtrágya, márciustól májusig bármikor alkalmazható.
  3. Egész nyárra le szeretné tudni a tápanyag utánpótlás gondját? Akkor Önnek találták ki a Landscaper Pro Full Season nevű termékünket! Egyetlen kiszórással akár 7- 8 hónapon át táplálja a gyepet, és biztosítja a növekedést a teljes szezonban.
  4. Mohásodási gondjai is vannak? Ez nem ritka a tavaszi nagy esők után nedves talajfelszínen. Gyorsan ható kondicionáló, mohásodást megelőző hatású műtrágyánk a LandscaperPro Shade Special, ami a mellett, hogy hideg időben is rendkívül gyorsan felszívódik, elősegíti erős és egészséges gyepfelület kialakítását. Vastartalma miatt moha ellenes hatású, erősíti a füvet, ráadásul gyönyörű sötétzöld színt érhet el a segítségével.

Az egyenletes kijuttatáshoz ajánljuk műtrágyaszóróinkat!

Hozzászólás