Tavaszi gyeptáplálás, gyors zöldítés

Azaz mit tehetünk, hogy hamar zöld legyen a gyep?

Az első meleg napsugarak kicsalogatják kertészkedőket a szabadba. Márciusban a legelső kerti munkák közé tartozzon a gyep helyrehozatala és tápanyaggal való feltöltése. A pázsitgyep egész évi szépségét, tűrőképességét, díszítő értékét a tavaszi ápolási, fenntartási munkák szakszerű elvégzésével alapozhatjuk meg. Nem lehet azonban egy egységes ápolási irányelvet adni, mert minden gyep egyedi és ennek megfelelően a fenntartási elvárásai is mások.

A leggyakoribb tavaszi eltérés a gyep tél végi állapotában tapasztalható. A gyenge őszi téli felkészítés következménye a téli szárazságtól megritkult, a hópenész gombafélék kártételétől sérült levelű gyeptakaró. Ilyen esetben szükség van a gyep helyreállító kezelésére. A száraz növényi maradványokat késes felszíni gyepszellőztetővel átmunkálva el kell távolítani a műtrágyázás előtt egy-két héttel (cikkünk a szellőztetésről itt).

Tavaszi  műtrágyázás

  1. Tartós, de mégis gyors hatású műtrágyát szeretne? Ha robbanásszerűen induló tavasz idején már tartós hatást szeretne elérni, akkor a burkolt 3 hónapos hatástartamú Landscaper Pro Maintenance típust ajánljuk. Ez a jó választás akkor is, ha csak késő tavasszal, nyár elején kívánja a gyepet kezelni. Egyenletes, kiszámítható tápanyag adagolást biztosít a hatástartam ideje alatt. Márciustól július közepéig bármikor kiszórható, szezonban három havonta ismételhető. Apró szemcséi kiválóan szétoszlathatók a talajfelszínen.
  2. A hagyományos szántóföldi műtrágyáknál biztonságosabb, mégis gyors hatású műtrágyát keres? Gyors tavaszi zöldítéshez ajánljuk új termékünket, a nyolc hetes hatástartamú Landscaper Pro Spring&Summer gyepműtrágyát! Gyors és látványos eredmény érhető el vele már kora tavasszal, illetve leromlott gyepfelületeken. A szemcsék egy része burkolat nélküli, így azonnal felvehető nitrogénforrást tartalmaz. Egy idényben többször kijuttatható, a termékcsalád többi tagjával rugalmasan kombinálható műtrágya, márciustól augusztusig bármikor alkalmazható. Nitrát tartalma gyors hatású, már néhány nap alatt jelzi a tápanyag hatását, ami gyep zöld színének erősödésében és a hajtásnövekedés, gyepsűrűsödés megindulásában jelentkezik.
  3. Mohásodási gondjai is vannak? Ez nem ritka a tavaszi nagy esők után nedves talajfelszínen. Gyorsan ható kondicionáló, mohásodást megelőző hatású műtrágyánk a LandscaperPro Shade Special, ami a mellett, hogy hideg időben is rendkívül gyorsan felszívódik, elősegíti erős és egészséges gyepfelület kialakítását. Vastartalma miatt moha ellenes hatású, erősíti a füvet, ráadásul gyönyörű sötétzöld színt érhet el a segítségével.

Az egyenletes kijuttatáshoz ajánljuk műtrágyaszóróinkat!

Hozzászólás