Irány a kert!

A tavasz végre megkezdődött, egyre többet süt a nap és megjelentek az első virágok is. Ilyenkor a legjobb a kertben lenni. Ha körültekintő módon télállóvá tettük a kertünket, akkor az alapvető tavaszi teendők elvégzése után zöldellő pázsit fogad odakint. A jelenlegi nehéz időkben még jobban esik odakint játszani, vagy akár csak egy jó könyvvel kiülni a verandára.

Ha netán kissé megkopott a fűfelület, egy felülvetéssel egyszerűen segíthetünk rajta. Új pázsit telepítésébe is most érdemes utoljára belevágni, mert a nem túl hideg, nem túl meleg időjárás kedvez a csírázásnak, fűnövekedésnek. A fűmagvetés vagy gyepszőnyeg lerakás helyes kivitelezésével nemsokára élvezhetjük is az egész nyáron zöldellő gyepet.

Apropó, nyári időszak; a tavaszi megfelelő táplálás mellett a szakszerű fűnyírás és helyes öntözés is kulcsfontosságú, hogy a fű megerősödjön, és a nyári forróságban is ugyan ilyen puha, üde zöld és hívogató maradhasson. Ebben a LandscaperPro termékei segítenek!

A tökéletes pázsit az alapoknál kezdődik. A legmegfelelőbb fűmagkeveréket a célterületnek megfelelően különböző szempontok alapján fűmagválasztók segítségével könnyedén megtalálhatjuk. A legfontosabb talán a jövőbeni igénybevétel – tervezünk e sportolni a gyepen, vagy inkább díszgyepre vágyunk? Érdemes gondolni az árnyékos foltokra, esetleges nyári szárazságokra is, és ezeket jól tűrő fajtákat választani.

Hogy a későbbiekben is dús, puha és tömör pázsit fogadjon odakint, gyepműtrágyák kijuttatásával ajánlott a füvet táplálni. Ez nem jelenti azt, hogy a kezelés után „mérgezővé” válna a kert, vagy, hogy mostantól minden héten gondoskodni kéne róla! Ma már elérhetőek olyan, környezetbarát, burkolt műtrágyák, amelyek akár a teljes szezonon keresztül biztosítják a fű számára kulcsfontosságú tápanyagokat. Így egy kezeléssel több hónapra letudható a feladat, és boldogan élvezhetjük kertünket az év minden szakában. A megfelelő műtrágya kijuttatására és a helyes alkalmazásra vonatkozóan több szakcikket talál online.

Kijuttatáshoz ajánljuk könnyen kezelhető műtrágyaszóróinkat. A választékban az egyszerű kézi készüléktől a profi kiszóróig mindenki találhat megfelelőt.

A kertészkedés stresszoldó hatású!

Tudta, hogy a kerti munka az egyik legjobb otthoni kikapcsolódás, lazítási lehetőség? A kertészkedést több rehabilitációs központban is része a felépülést támogató tevékenységeknek, hiszen…

1

A kertészkedés jó testmozgás, ráadásul a természetben, napsütésben töltött idő tovább javítja az ember kedvét.

2

A kertészkedés bizonyítottan jó stresszoldó tevékenység, amelyet akár családunkkal közösen is végezhetünk.

3

Kiváló alkalom a közös munkára, akár párunkkal akár a gyerekkel vágunk bele.

4

Szó szerint is gyümölcsöző tevékenység: kezdők is próbálkozhatnak saját chili paprika, szamóca vagy egyéb növények termesztésével.

5

A legjobb grillpartikat a saját kertünkben tarthatjuk. Akár komoly grillünk van, akár egy szupermarketben beszerzett „egyszerhasználatos” – az eredmény éttermi élménnyel vetekedik majd.

6

Végül, a kertészkedés segít a jelenben maradni, és a mai napot élvezni. Hiszen egy virágzó fa, a tavasz és a napsütés itt és most történik.

 

Hozzászólás