Hogyan szabaduljunk meg a gyomoktól?

A gyomok a termesztett növények között a kertben előforduló nem kívánatos fajok. A gyepen a kétszikű növények (lóhere, pitypang) mellett a bizonyos füvek is tekinthetőek gyomnak, például a csomós ebír vagy a tarackbúza. Röviden, minden növényfaj gyom, amelyet nem szándékozunk megtartani.

A gyepben a gyomirtás alapját képezik a megelőző karbantartási intézkedések. Ezek azt célozzák, hogy a gyep megerősödjön, és elnyomja a gyomokat. Különösen a rendszeres tápanyag utánpótlás, a jól beállított öntözés és az intenzív gyakori fűnyírás ideális környezetet teremt a fű növekedéshez, amely jól fog versenyezni a gyomokkal, és nem teszi lehetővé más növényfajok betelepülését a kertbe.

Gyakran nem könnyű megszabadulni a gyomoktól egy már kialakított gyepen, mert a totális gyomirtók megölik az összes növényt, beleértve a gyepet. A virágos gyomok szempontjából az úgynevezett szelektív gyomirtó szer használata tanácsos, amely csak a kétszikű növényeket károsítja, a füvet meghagyja. Ha a gyomnövények ritkán, egyesével fordulnak elő a felületen, akkor akár kézzel is eltávolíthatóak, de a helyük üres marad.

A gyep gyomlálásakor mindig jó ötlet, hogy mielőbb támogassuk a gyep növekedését és fejlődését, hogy képes legyen az üres helyet kitölteni a gyomnövények után. A kezelt terület megtisztítása és felülvetése után gyorsan helyre kell hozni a gyepet ott, ahol a gyomok voltak. Minél gyorsabban tudja a fű kitölteni ezt a helyet, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a gyomirtás hosszú távon is sikeres lesz, és hosszú ideig nem kell újra foglalkozni a gyomokkal.

Weed Control – táplálja a gyepet, elpusztítja a gyomokat

A Landscaper Pro Weed Control olyan, biztonságos termék a piacon, amely lehetővé teszi a kétszikű gyomok eltávolítását és a gyep trágyázását, egyetlen, tartós hatású alkalmazásban. Kijuttatástól számított 4 héten belül a Weed Control elpusztítja az összes kétszikű gyomnövényt, miközben 8 héten át a gyepet is táplálja, így az gyorsabban növesztik, és hamarabb kitölti a csupasz helyeket.

A Weed Control két különböző típusú herbicidet tartalmaz, amelyek biztosítják a kétszikű gyomok hatékony irtását, a gyepre gyakorolt ​​hatás nélkül. A Dicamba és a 2,4-D engedélyezett, szabad forgalmú, szisztémás és szelektív gyomirtó szerek, amelyeket a növény földfelszíni részeihez kell juttatni, ahol felszívódnak a növényben és eloszlanak a csúcsától a gyökerekig.

A Weed Control műtrágyában lévő, por alakú herbicideket a gyomok levelén kell alkalmazni, ahol a hatóanyagok bejutnak a növénybe. Ezért ideális a nedves levelekre kijuttatni a szert, úgy, hogy a granulátum hosszabb ideig érintkezzen a növényekkel. Javasolt kijuttatási időszak: eső, reggeli harmat vagy öntözés után. A 20 g / m2 dózisú, pontos alkalmazáshoz a legjobb, ha egy szabályozott műtrágyaszórót (pl. EasyGreen, HandyGreen, Edgeguard Deluxe) használunk, hogy a gyep a megfelelő mennyiségben kapja meg a szükséges műtrágya mennyiséget.

 

 

Hozzászólás