2019 kertépítési trendjei

Ahogy közeledik az év vége, gondolatainkban egyre inkább a következő időszakot tervezzük. Az új ötleteinket régi, bevált módszerekkel ötvözve még személyre szabottabb, innovatívabb kerteket hozhatunk létre. Tekintse meg a jövő év trendjeit, és hozzon létre valami újat a következő évben!

Élénk színek

Az élénk színek és merész motívumok uralják a divat és a lakberendezés világát. 2019-ben ez az irányvonal a kültérre is kiterjed. Pozitív kisugárzás, optimizmus és vidámság ötvöződik a legújabb kertek kisugárzásában. Az élénk színek bárhonnan vissza-köszönhetnek; a virágágyásból, a kerítésről, falakról, vagy akár az eszközökről, kaspókról, dísztárgyakról is! Használja bátran a szivárvány minden színét.

Függőleges kertek

Hozzon még több zöldet a kertbe függőleges felületek és a tető kihasználásával. Ezzel modernizálhatjuk az összhatást, zöldíthetjük a legkisebb területeket is! Kaspóktól a professzionális, beépített öntözőrendszerrel ellátott függőleges kertekig bármiben gondolkodhat. Zöldtetővel, zöld fallal nem csak természetes, nyugodt hangulatot tudunk kölcsönözni bármilyen helynek, de a vadvilág számára is értékes élőhelyet teremthetünk! Őshonos fűfajtákkal, pozsgásokkal egész évben szép megjelenést biztosíthatunk, ráadásul plusz szigetelésként szolgálhat.

Vadvilág – vadvirágok

Inspirálódjon a természetben! Telepítsen őshonos fajtákat a klasszikus kerti növények mellé. Ezzel sokszínű, mégis harmonikus teret alakíthat ki. A legújabb, vadvilág ihlette trendek elfogadják a tökéletlenséget és a meglepő részleteket is. Emellett egy ilyen kert értékes terület, élőhely a vadvilág számára. Például egy napos helyre telepített vadvirág ágyással olyan fontos, porzó rovaroknak kedvezhetünk, mint a méhek és pillangók.

Funkcionalitás 

A kortárs kert design egyáltalán nem zárja ki egy funkcionális kert létrehozását – a zöldség- és gyümölcstermesztésnek továbbra is helye van, a modern kertekben is. A legújabb trendeket követve nem csak ágyásokba, de függőleges kertekbe, kaspókba is telepíthet bogyós gyümölcsöket, zöldségeket és fűszernövényeket. A zöldségek, fűszernövények színes és hasznos kiegészítései lehetnek egy jól összeállított virágos kertnek. Bármilyen méretű és adottságú területre találhatunk fajtákat.

Újrahasznosítás 

A klímaváltozás egyre sürgetőbb kérdés. Szerencsére a legtöbben már tudatos döntéseket hozunk; lassan a kertekből is eltűnnek az egyszer használatos műanyagok. A műanyag szennyezés az vizeink egyik legnagyobb problémája, ami az élővilág pusztulását is okozza. A halak, tengeri herkentyűk fogyasztásával a mikro plasztik visszajuthat az emberi szervezetbe is. Ezért fontos a három R elve: “Reduce, Reuse; Recycle”; azaz csökkenteni a műanyag felhasználást, többször használni a már meglévő műanyag eszközöket, és végül újra hasznosítani, ha már végképp nincs rá szükség. A már nem kellő eszközök akár dekorációs célra is felhasználhatók! Építsen madáretetőt, készítsen fali dekorációt palackokból, vagy egyéb egyszer használatos, de tartós anyagokból!

Ez az öt irányvonalat követve építhet Ön is egy modern, minden igényt kielégítő, színes és
természetközeli kertet 2019-ben.

Hozzászólás